Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Το πρόβλημα λύνεται όταν χτυπιέται στη ρίζα


Και να που ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν τους λαθρομετανάστες που εδώ και μια δεκαετία κατακλύζουν την Ελλάδα. Τους θυμήθηκαν εκείνοι που μέχρι πρότινος σφύριζαν αδιάφορα γιατί έτσι τους βόλευε. Γιατί έψαχναν φτηνά εργατικά χέρια χωρίς πολλές απαιτήσεις, έτσι τους έπαιρναν στις δουλειές τους, στην οικοδομή, στα κτήματα, στα ολυμπιακά έργα…. Η εύκολη λύση. Τους θυμήθηκαν και εκείνοι που έχασαν ψήφους γιατί αγνόησαν επιδεικτικά το πρόβλημα και προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα
Είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες του Νότου (Ιταλία, Ισπανία κλπ) αποτελεί… δημοφιλή προορισμό λαθρομεταναστών. Μόνο που η χώρα μας έχει το πλεονέκτημα της ανοργανωσιάς, το οποίο την κάνει ακόμα πιο ελκυστική. Έτσι την τελευταία δεκαπενταετία έχουν έρθει περίπου 2.000.000 λαθρομετανάστες και οι τάσεις εξακολουθούν να είναι αυξητικές.
Οι συνέπειες γνωστές: Γκετοποίηση ολόκληρων συνοικιών στις μεγάλες πόλεις με παράλληλη αύξηση της εγκληματικότητας (δεν μπορείς να περιμένεις κάτι καλύτερο από εξαθλιωμένους ανθρώπους που θέλοντας και μη έχουν μάθει να ζουν στην παρανομία), αύξηση της ανεργίας σε διάφορους κλάδους (οικοδομή, αγροτική παραγωγή, εστίαση, τουρισμός κλπ) που απορροφούν φθηνό εργατικό προσωπικό. Αυτά μόνο για αρχή, γιατί υπάρχουν και άλλα που θα τα δούμε με την πάροδο του χρόνου.

Δυο σημαντικές παράμετροι

Ασφαλώς πρόκειται για ένα πολυσύνθετο πρόβλημα. Θα πει κανείς “γιατί τους αφήνουν να έρχονται”; Η απάντηση είναι ότι τους δεχόμαστε αναγκαστικά για ένα πολύ σοβαρό λόγο. Οι άνθρωποι αυτοί προσεγγίζουν τις ελληνικές ακτές κυρίως από την Τουρκία με υποτυπώδη πλωτά μέσα (παλιά φουσκωτά ή ξύλινες βάρκες) τα οποία βυθίζουν (ή καλούν σε βοήθεια) μόλις δουν την ελληνική Ακτοφυλακή. Έτσι οι άνδρες του λιμενικού είναι υποχρεωμένοι να τους διασώσουν, διαφορετικά θα το κάνει η Τουρκία, η οποία περιμένει πως και πως την ευκαιρία προκειμένου να εγείρει εκ νέου θέμα έρευνας – διάσωσης και γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο.
Αν σας ανησυχεί αυτή η πρώτη παράμετρος η δεύτερη σίγουρα θα σας τρομάξει. Λέγεται “δημογραφική αλλοίωση”. Η οποία έχει ήδη επέλθει με τα δυο εκατομμύρια (ίσως και περισσότερα πλέον) μεταναστών, η πλειοψηφία των οποίων είναι μουσουλμάνοι. Οι άνθρωποι αυτοί με την πάροδο του χρόνου αφομοιώνονται, αυξάνονται και πληθύνονται και πολλοί από αυτούς αργά η γρήγορα αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Οπότε δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε αν σε μερικά χρόνια δούμε να ιδρύεται στην Ελλάδα κάποιο ισλαμικού τύπου κόμμα, που θα εγείρει θέματα μειονοτήτων και δήθεν καταπίεσης, ρίχνοντας λοξές ματιές στη “μητέρα Τουρκία” και την “ξαδέρφη Αλβανία”.
Όχι, δεν είμαστε ρατσιστές, έχουμε μάθει όμως να διαβάζουμε πίσω από τις ειδήσεις και να βλέπουμε όσα κάποιοι δεν (θέλουν να) βλέπουν. Όπως δεν βλέπουν και τη λύση που είναι σχετικά απλή: Απέλαση με διαδικασίες express όλων των παράνομων μεταναστών που συλλαμβάνονται και διαβήματα στις πρεσβείες των χωρών από τις οποίες προέρχονται προκειμένου να χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα, δηλαδή εκεί που ξεκινούν οι λαθρομετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: