Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Δεν αρκούν μόνο οι ευχές…


Από την Κυριακή το βράδυ και μετά το τέλος του μεγάλου τελικού μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας και την ανάδειξη της Εθνικής μας ομάδας Νέων Ανδρών ως Πρωταθλήτριας Ευρώπης, όλοι ανεξαιρέτως, ειδικοί και μη, εκφράζουν διαρκώς την ανάγκη να μην πεταχτεί αυτή η επιτυχία στα σκουπίδια (όπως τόσες και τόσες φορές έχει ξανασυμβεί κατά το παρελθόν με αντίστοιχες επιτυχίες) και να δοθεί η δυνατότητα σε αυτά τα νέα παιδιά που έφεραν τη χώρα μας στην κορυφή να δείξουν την αναμφισβήτητη αξία τους και στις ομάδες τους.

Εκ πρώτης όψεως βέβαια, όλα αυτά είναι σωστά και φυσικά δε μπορούμε να διαφωνήσουμε σε καμία περίπτωση, ωστόσο, στη σημερινή εποχή, που όλα εξαρτώνται από την επιτυχία και οι ομάδες δεν έχουν (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται) τη δυνατότητα για «πειραματισμούς» (τα εισαγωγικά χρησιμοποιούνται διότι προσωπικά θεωρώ πως δεν πρόκειται για πειραματισμό όταν αποδεδειγμένα γνωρίζεις την αξία ενός αθλητή, ανεξαρτήτου ηλικίας, και θέλεις να τον ρίξεις στα βαθιά), πόσο εφικτό είναι αυτό?

Πόσο εφικτό δηλαδή είναι ο Σλούκας, ο Γιαννόπουλος, ο Κασελάκης, ο Μπόγρης και τα άλλα παιδιά, να αποκτήσουν ικανότατο χρόνο συμμετοχής στις ομάδες του (κάτι που μπορεί να αναγάγει αυτά τα παιδιά σε μελλοντικούς πρωταγωνιστές αρκεί να δουλέψουν σκληρά και να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά) και να μην φτάσουν στο σημείο προκειμένου να κάνουν αυτό που αγαπάνε να περιοριστούν στο να αγωνίζονται σε ομάδες, Β’ και Γ’ κατηγορίας (ανατρέξτε σε αθλητές προηγούμενων Εθνικών ομάδων και θα καταλάβετε τι εννοούμε…)?

Προσωπικά το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο (μακάρι να διαψευστώ πανηγυρικά) και για αυτό το λόγο πιστεύω πως και σε αυτή την περίπτωση δεν αρκούν μόνο οι ευχές. Γιατί αν μείνουμε σε αυτές, δε θα δουν καλό ούτε αυτά τα παιδιά, ούτε οι ομάδες τους, ούτε πολύ περισσότερο η αυριανή Εθνική ομάδα…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε καλά τα όσα λες αλλά όταν γράφεις σε πρώτο πρόσωπο δεν νομίζεις ότι πρέπει να ξέρουμε και ποιος είσαι; Διότι όταν δεν υπογράφεις τότε ποιος είσαι εσύ που "προσωπικά" πιστεύεις αυτό, εκείνο, το άλλο; Σε άλλες αναρτήσεις φαίνεται ότι γράφετε ως blog, αλλά όταν λες προσωπικά πρέπει να ξέρω ποιος είσαι για να ξέρω και αν θα σε λάβω υπόψιν. Διαφορετικά.... αρχίδια καλαβρέζικα!

Θανάσης Γιαννόπουλος είπε...

Α και επειδή υπέγραψα εκ παραδρομής ως ανώνυμος να υπογράψω και κανονικά να μην λες...

tapantaola-gr.blogspot.com είπε...

Προς το φίλο Θανάση Γιαννόπουλο (αν λέγεσαι Θανάσης Γιαννόπουλος που δύσκολα να το πιστέψω...)

1. Αφού σε πειράζει ρε παλουκάρι το ''προσωπικά'' καθώς όπως αναφέρεις σε άλλα θέματα υπογράφουμε ως blog, τότε γιατί γράφεις ''να υπογράψω και κανονικά να μη λες'' και όχι ''να υπογράψω και κανονικά να μη λέτε''?
2. Αν θες ενυπόγραφο, μπες σε site λεβεντιά μου, το blog είναι προσωπικό δημιούργημα και κανείς μα κανείς που συμμετέχει σε αυτό δεν είναι υποχρεωμένος να αναφέρει το όνομά του. Έτσι κι αλλιώς, άποψη εκφέρουμε, δεν κονομάμε από αυτό που κάνουμε, την πλάκα μας κάνουμε αλλά που να καταλάβεις...
3. Μάθε από που προέρχεται η λέξη ''αρχίδι'' και τι είναι το ''καλαβρέζικο'' και μετά τα ξαναλέμε...
4.Δεν είμαι φίλος σου...
5. Δεν υπάρχει εκ παραδρομής, υπάρχει εκ μαλακίας, κάτι από το οποίο πάσχεις και για αυτό εκφράζεσαι με τον τρόπο που το κάνεις (αναφέρομαι φυσικά στο ''αρχίδια καλαβρέζικα'')

BILARAS 13 είπε...

THANASI, ADE KAI GAMISOU PALIO MALAKA, AN DE SOU ARESEI MH TA DIABAZEIS RE MOUNOSPERMA. DHLADH VRE PALIOMALAKA AN SOU GRAPSEI O TYPOS POU GRAFEI OTI EINAI O PAVLOS O FANARTZIS POU GAMAEI TIS POUTANES STHN ZINONOS, TI ALLAZEI VRE PALIOMALAKA?DHLADH AN TON XEREIS THA TON LAVEIS YPOPSI KAI AN OXI DE THA TO LAVEIS? DIAKOPES SOU LEIPOUN PALIOMALAKA.
SHM: GAMO TON OLYMPIAKO, PAME GERA GIA PROKRISH, BILARAS 13.