Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Πρώτο στοίχημα η ηθική…


Αναμφίβολα, η θριαμβευτική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης σχετικά με το ποιο ήταν το μήνυμα που πέρασε ο ελληνικός λαός στην προηγούμενη κυβέρνηση και τον απερχόμενο πρωθυπουργό κ. Καραμανλή.

Αυτά όμως ανήκουν από χθες στο παρελθόν, σήμερα υπάρχει μια καινούρια ημέρα, με το νέο πρωθυπουργό της χώρας να καλείται να δώσει λύσεις σε πάμπολλα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία μας και κυρίως – και αυτό αποτελεί προσωπική μας γνώμη – να αντιμετωπίσει με δύναμη και αποφασιστικότητα τα φαινόμενα διαφθοράς που εμφανίστηκαν κατά συρροή στο διάστημα που η Νέα Δημοκρατία κρατούσε τα ηνία διακυβέρνησης της Ελλάδας.

Θα έλεγε κανείς πως το μεγάλο στοίχημα για τον Γιώργο Παπανδρέου είναι εν αρχή η εφαρμογή της ηθικής, της ηθικής που ξεκινάει από τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η σύσταση του κυβερνητικού σχήματος και φτάνει μέχρι την αντιμετώπιση του «κονέ» και των «εγώ», στοιχεία για τα οποία τον ακούσαμε να κάνει λόγο πως θα καταργήσει σε όλες σχεδόν τις προεκλογικές του ομιλίες. Αν τα καταφέρει, θα έχουμε κάθε λόγο να ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο μέλλον, σε ένα μέλλον που θα υπάρχει αξιοκρατία και διαφάνεια, αλλιώς το παιχνίδι θα χαθεί από νωρίς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: