Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Κόκκινη κάρτα στο πολιτικό σύστημα

"Εγώ δεν γλείφω όσους απείχαν όπως κάνουν άλλοι. Βολεμένοι και οικονομημένοι που δεν ψήφισαν. Δεν θέλω να με ψηφίσουν. Είναι απαράδεκτο αυτό που έκαναν. Είμαι περήφανος για την Ελλάδα που δημιουργήσαμε".
Τάδε έφη Θόδωρος Πάγκαλος στην “Ανατροπή” (Mega) χθες βράδυ.

Βολεμένη και οικονομημένη Θόδωρε η γενιά των 700 ευρώ;
Βολεμένοι και οικονομημένοι Θόδωρε οι άνεργοι που σας βαρέθηκαν;
Βολεμένοι και οικονομημένοι Θόδωρε οι συνταξιούχοι που χτυπάγατε;
Βολεμένοι και οικονομημένοι Θόδωρε οι δυσαρεστημένοι πολίτες;

Βολεμένοι και οικονομημένοι Θόδωρε είστε όλοι εσείς. Πράσινοι, γαλάζοι, κόκκινοι, πορτοκαλί… όλοι. Το 47,5 % των πολιτών που δεν προσήλθε στις κάλπες Θόδωρε, δεν το έκανε μόνο και μόνο για να πάει για μπάνιο. Η αποχή, που αυτή τη στιγμή είναι… πρώτο κόμμα με 47,5 %, είτε σας αρέσει, είτε όχι είναι πολιτική στάση. Και μάλλον δεν σας αρέσει γιατί γνωρίζετε ότι στο εξής κανένα κόμμα δεν θα έχει την αυτοδυναμία στο τσεπάκι, εκτός και αν αλλάξετε πάλι τον εκλογικό νόμο και κατεβάσετε το ποσοστό εξασφάλισης της αυτοδυναμίας στο… 35 %. Δεν σας αρέσει γιατί πλέον πιθανότατα θα κυβερνάτε –εσείς ή οι άλλοι- με εύθραυστες κυβερνήσεις συνεργασίας οι οποίες θα πέφτουν με την πρώτη στραβή. Μπορεί να δηλώνεις υπερήφανος για την Ελλάδα που δημιουργήσατε, εκείνη όμως δεν είναι καθόλου μα καθόλου υπερήφανη για τους πολιτικούς της, οι οποίοι την κατάντησαν σε αυτό το χάλι.
Η δυσαρέσκεια των πολιτών Θόδωρε απέναντι στους πολιτικούς και τα κόμματα αυξάνεται συνεχώς, αυτό όμως το πολιτικό σύστημα της χώρας, μέρος του οποίου είσαι και εσύ, αρνείται ή αδυνατεί να το κατανοήσει.
Αυτό που εσύ και οι υπόλοιποι 299 βουλευτές ζήσατε την Κυριακή το βράδυ Θόδωρε, ήταν η δημόσια αποδοκιμασία ενός σάπιου πολιτικού συστήματος η πτώση του οποίου μόλις άρχισε. Ήταν η αρχή της αλλαγής της πολιτικής κουλτούρας των Ελλήνων ψηφοφόρων, οι οποίοι έβγαλαν κόκκινη κάρτα στο πολιτικό σύστημα.

Εκεί στη Τζια λοιπόν που θα κάνεις τις διακοπές σου, κάτσε και σκέψου. Σκέψου τι έφταιξε, τι κάνατε και τι όχι. Και εσείς και οι άλλοι. Σκέψου τι πρέπει να κάνετε για να επιστρέψουν οι Έλληνες στην κάλπη. Σκέψου την Ελλάδα που δημιουργήσατε και εκείνη που μας τάξατε. Σκέψου και πες στους 299 συναδέλφους σου να κάνουν το ίδιο.

Και το Σεπτέμβρη να επιστρέψετε όλοι μαζί με τον κηδεμόνα σας.
Γιατί θα ξαναστηθούν κάλπες. Και τότε θα τα ξαναπούμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να φύγουν όλοι τους.
Και να έρθει εκλογικός νόμος απλής αναλογικής.