Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Οι ανθρώπινες ζωές στοιχίζουν λιγότερο από τα ελικόπτερα κ. Μαρκογιαννάκη;



Επικίνδυνες διαστάσεις προσλαμβάνει η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στον Υμηττό. Λόγω των ισχυρών ανέμων, η φωτιά κατευθύνεται προς την Αιξωνή και το Πανόραμα Βούλας. Όπως καταγγέλλουν στο ΣΚΑΪ κάτοικοι της περιοχής, η χαράδρα στην οποία εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο τέρμα της οδού Αθανάτου είναι γεμάτη σκουπίδια. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 15 πυροσβεστικά οχήματα με 45 πυροσβέστες, 8 πεζοπόρα τμήματα με συνολικά 64 άτομα, καθώς και 22 υδροφόρες. Επί αέρος επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.


Σε αυτό το τελευταίο, στα δυο ελικόπτερα, θα σταθούμε διότι χθές ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μακρογιαννάκης έλεγε ότι έχει μόνο αυτά τα δυο σε επιχειρησιακή ετοιμότητα (πέρυσι την ίδια εποχή σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονταν 16 ελικόπτερα) καθώς μέχρι… προχθές έβρεχε και προφανώς στη… βροχή οφείλεται και η απώλεια 2500 στρεμμάτων στη Ριτσώνα….


Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι πρέπει να γίνεται… “λελογισμένη χρήση των μέσων, κι αυτό διότι κάθε χρόνο το υπουργείο πέφτει έξω σχετικά με τον προϋπολογισμό που αφορά στην πυρόσβεση με τα ελικόπτερα και μάλιστα υπερβαίνει τον προϋπολογισμό σε σημαντικά ποσά με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται χρέη στις εταιρίες και να υπάρχει πρόβλημα στην εξόφλησή τους. Γι' αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω σε διαθεσιμότητα όλα τα ελικόπτερα τα οποία κοστίζουν κάθε μέρα το καθένα κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε βάρος του φορολογουμένου Έλληνα πολίτη”.



Ας μας πει τώρα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών που θα πρωτοστείλει τα δυο ελικόπτερα που έχει, στον Υμηττό ή στην Ελευσίνα όπου και εκεί έχει ξεσπάσει φωτιά πολύ κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο;

Ας μας πει αν στοιχίζουν φθηνότερα από τα ελικόπτερα οι ανθρώπινες ζωές και οι περιουσίες που βρίσκονται σε κίνδυνο τούτη την ώρα.

(Σ.Σ. Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, η σύμβαση μίσθωσης των ελικοπτέρων έχει «κολλήσει» στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου έχει υποβληθεί για έγκριση. Η καθυστέρηση οφείλεται και στο γεγονός ότι το Δημόσιο χρωστούσε μεγάλα ποσά στις εταιρείες που νοικιάζουν τα ελικόπτερα. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, ο στόλος θα έχει συμπληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: