Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Μια παλιά ιστορία


Ας θυμηθούμε ποιος είναι ο Αγγελέτος Κανάς που αναφέραμε στο προηγούμενο post, την πρώην γυναίκα του οποίου φρουρούσε ο δολοφονηθείς αστυνομικός. Ο Αγγελέτος Κανάς, πρώην κοινοτάρχης Κιμώλου, φέρεται ότι ήταν ο άνθρωπος που εξασφάλιζε τα εκρηκτικά για τον ΕΛΑ, ήταν ο βασικός βομβιστής της οργάνωσης και φέρεται το όνομά του να αναφέρεται στα Αρχεία της Στάζι. Έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξη ως μέλος της οργάνωσης ΕΛΑ.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και άλλες εγκληματικές πράξεις, του επεβλήθη πρόστιμο 22.000 ευρώ αλλά έκανε αίτηση αποφυλάκισης και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, γεγονός με το οποίο πολλοί συνδέουν την σημερινή επίθεση.
Η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει στον Αγγελέτο Κανά το ψευδώνυμο «Τζωρτζ» και τον θεωρεί ένα από τα παλαιότερα μέλη του ΕΛΑ που ειδικεύτηκε στην κατασκευή κάθε είδους αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και μετεκπαιδεύθηκε από την οργάνωση του Κάρλος. Ο ίδιος είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και είχε αποδώσει την εμπλοκή του στον ΕΛΑ στην πρώην γυναίκα του, Σοφία Κυριακίδου και στην διαμάχη που έχει μαζί της εδώ και χρόνια. Έχει καταθέσει από το 2000 αγωγή εναντίον της πρώην συζύγου του Σοφίας Κυριακίδου κατηγορόντας την ότι άφηνε απειλητικά μηνύματα στον αυτόματο τηλεφωνητή του με περιεχόμενο που τον συνέδεε με τον ΕΛΑ και την 17 Νοέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: