Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Μπορούμε και χειρότερα!


Η Αθήνα καταλαμβάνει με… αξιώσεις την τελευταία (63η) θέση ανάμεσα στις πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην έρευνα του βρετανικού Economist για την ποιότητα ζωής στις μεγαλουπόλεις Liveability 2009. Ασφαλώς είδηση θα αποτελούσε το αντίθετο…
Την πρώτη θέση παγκοσμίως κατέλαβε το Βανκούβερ, καθώς σύμφωνα με την έρευνα διαθέτει εξαιρετικές υποδομές, ενώ στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται αρκετές πόλεις του Καναδά και της Αυστραλίας, με τη Μελβούρνη να βρίσκεται τρίτη, το Περθ τέταρτο, το Κάλγκαρι έκτο και το Σίδνεϊ ένατο.
Πάντως η Ευρώπη δεν μένει χωρίς υψηλή αντιπροσώπηση, με τη Βιέννη να κατατάσσεται δεύτερη, το Ελσίνκι έβδομο, τη Γενεύη όγδοη και τη Ζυρίχη δέκατη. Το Βερολίνο βρίσκεται στην 22η θέση, το Λονδίνο στην 51η και ακολουθεί αμέσως η Ρώμη. Χαμηλότερη στη λίστα παγκοσμίως (σ.σ. στην έρευνα δεν συμπεριλαμβάνονται Ιράκ και Αφγανιστάν), βρίσκεται η πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, Χαράρε. Ακολουθούν το Αλγέρι (Αλγερία), Ντάκα (Μπαγκλαντές), Πορτ Μόρεσμπι (Παπούα Νέα Γουινέα), Λάγος (Νιγηρία), Καράτσι (Πακιστάν), Ντουάλα (Καμερούν), Κατμαντού (Νεπάλ), Αμπιτζάν (Ακτή Ελεφαντοστού), Ντακάρ (Σενεγάλη).
Σημειώνεται ότι η ποιότητα ζωής εκτιμήθηκε με βάση τις επιδόσεις κάθε πόλης σε σταθερότητα, υγειονομική περίθαλψη, πολιτισμό, περιβάλλον, παιδεία και υποδομές.
Αν και του χρόνου η αξιολόγηση γίνει με τα ίδια κριτήρια το σίγουρο είναι ένα: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ! Ιδού η απόδειξη...







Υ.Γ. Μα είναι δυνατόν να μας παίρνει την πρωτοκαθεδρία η Χαράρε; Έλεος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: